DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Sağlık 14 Ocak 2013 2930 Görüntüleme

Ağız kokusu hastalık habercisi!

İnsanları oldukça rahatsız eden ve önemsenmiyor gibi görünse de büyük bir sorun olan ağız kokusu, hastalık habercisi…

Birçok insan sabah ilk uyandığında az da olsa ağız kokusu sorunu yaşıyor; bunun nedeni ağzı temizleyen normal fizyolojik mekanizmaların uyurken etkin olmamasıdır. Kısa süreli ağız kokusu önemli bir durum olmamakla birlikte ağızda veya boğazdaki bir sorunla ilgili olabilir. Bazı durumlarda ise, sürekli ve içten gelen ağız kokusu vücut sistemlerindeki ciddi hastalıklardan ileri gelebilir.

Ağız kokusu ve ağız kokusuna neden olan bazı hastalıklar:

•    Geçici ağız kokusu kolaylıkla farkedilebilen bir durumdur. Sigara içmek, içki içmek, sarımsak ya da soğan gibi yiyecekleri yemek ağız kokusuna neden olur.
•    Dişlerdeki çürük sorunu ağız kokusunun en yaygın nedenlerindendir. Yetersiz diş temizliği, çürük diş, dişeti iltihabı, ağız ya da boğaz enfeksiyonu diğer etkenlerdir.
•    Sürekli ağız kokusu; öksürme, balgam, ateş ve baş ağrısı gibi belirtiler görülüyorsa sinüzit olasılığı düşünülebilir. Solunum sisteminde ölü salgıların birikmesi ve akciğer hastalıklarından meydana gelen solunum yolu enfeksiyonları da ağız kokusuna neden olabilir.
•    Nefeste tatlı meyve tadında bir aseton kokusu hissiyle birlikte aşırı susuzluk, idrar miktarında artma, zihin karışıklığı gibi belirtiler eşlik ediyorsa şeker hastalığına dikkat! Kontrol edilemeyen 1. Tip şeker hastalığı riski taşıyor olabilirsiniz.
•    Sürekli ağız kokusunun yanı sıra nefeste amonyak kokusu alıyorsanız; iştahsızlık, kilo kaybı, kaşıntı, baş ağrısı, huzursuzluk, hıçkırık, deride morluk, burun kanaması, uyku hali, mide bulantısı ve kusma, istem dışı kasılmalar, kas seğirmesini içeren sorunlar yaşıyorsanız Kronik Böbrek Yetmezliği düşünülebilir.
•    Sürekli ağız kokusu; nefeste balık ya da küf kokusu olarak tanımlanabilecek bir durum yaşıyorsanız ve bunun yanında aşırı yorgunluk, kilo kaybı, sıvı birikimi, sarılık gibi rahatsızlıklar var ise ya hızla ilerleyen akut bir durumu, ya da bir karaciğer sorunu ile karşı karşıya olabilirsiniz.
Ağzınız size sağlığınız ile ilgili haberler veriyor olabilir. Nefesinizin kokusunu test etmek için, elinizi yalayıp salyanızı koklayın ya da bir yakınınza sorun. Birinin nefesi kötü kokuyor ve siz bunu karşınızdakine söyleyemiyorsanız aslında onun sağlığını tahlikeye atmış olduğunuzu unutmayın.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com